Mina sju mest otrevliga reseminnen!

Okej, inte mina egna. Min man blev inspirerad och skrev ett inlägg om sina mest besvärliga reseminnen, så idag är det Herr Kapten som tar över pennan här. De är kanske inte de mest njutbara reseminnena, men ack så underhållande tycker jag.

1. Cancun

Trots omgivningen av vackra stränder och natur, samt en kulturhistoria som får vem som helst att imponeras, framträder denna besvikelse till stad. Fulhotellkomplex mitt på stranden, opersonligt och allmänt hemskt. Vi kanske bara hamnade fel här, men nästa gång vi besöker Yucatan blir det ingen stopp här. Om det inte har förändrats – Cancun suger. (våra bästa Mexiko-tips finns här)

2. Läckande bil genom USA

När du köper en bil av en laglig knasboll som säljer droger i San Francisco finns det några saker att tänka på. Visst, det är coolt med en cabriolet, men om ”taket” läcker som ett såll och du kör tvärs över landet med en blöt baksida tar det ibland ut sin rätt. Speciellt om det, som i Arizona, inte har regnat så mycket på 70 år som när du var där…

Bilen fungerade inte heller så bra, men den såldes dyrt i Washington DC och är nu bara en rolig historia.

3. Kräkande barn på färjan Fajardo – Culebra, Puerto Rico

Att i hög sjö se sitt ena barn kräkas medan det andra gråter av magsmärtor triggar föräldraångesten till max. Jag ångrade all reseplanering och undrade vad i hela fridens namn jag hade utsatt barnen för. Det blev inte bättre av att vid avstigningen inse att vi hade valt platser längst fram i båten där det gungade som mest. Ja, det fanns platser längre bak…

Även om Culebra senare visade sig vara en fantastisk plats som ingen av oss skulle vilja ha missat (inte ens barnen – jag lovar) kommer jag att tänka extra noga innan jag bokar en färja i reseplanen igen. (det finns mer att läsa om denna resa här)

4. Upptäcka vattkoppor på flyget

På flyget mellan Stockholm och Florida upptäckte vi första vattkoppan på dotterns mage. Vi visste att det hade varit vattkoppor på förskolan och hade varit rädda för att det skulle bryta ut. Du får inte flyga med vattkoppor på grund av smittorisken. Jag vet inte hur många människor på planet hon smittade, men jag hoppas fortfarande att ingen drabbades allvarligt. För vuxna kan det till och med vara farligt. Ångesten över detta är heller inte att leka med.

5. Lita för mycket på Tripadvisor

Människor värderar olika saker. Det blir tydligt när du använder Tripadvisor för att få tips om boende. Om jag får generalisera lite; amerikaner gillar att bo nära vägar för att enkelt ta sig till olika platser som flygplatsen, shopping osv. Det är inget fel med det egentligen. Men om du vill bo lite mer avskilt och kanske till och med kunna lämna bilen (bra om du vill ta ett glas eller två och följer svenska värderingar om att inte dricka och köra) är det oftast inte okej att bo bredvid stora amerikanska vägar eller i ett område nära flygplatsen. Vi har gått på den här niten ett par gånger nu.

Full poäng på Tripadvisor kan vara ett smutsigt hotell nära flygplatsen med dålig frukost och en pool på parkeringsplatsen. Var försiktig!

6. Manuel Antonio efter Santa Teresa, Costa Rica

Alla har upplevt det någon gång. Att hitta paradiset och sedan lämna det. Vad tror man ska hända egentligen!? Det är klart att det är dömt att bli besvikelse. Inget kan bli bättre, men ändå tror jag envist att så är fallet. Nyfikenheten att upptäcka något nytt tar överhanden, och det är generellt sett en bra drivkraft, men ibland blir det bara fel. Gräset är inte alltid grönare helt enkelt.

Att komma till det extremt turistiga, trånga och omysiga Manuel Antonio efter att ha levt som surfare i paradiset Santa Teresa var så fruktansvärt att vi stack därifrån efter en dag för att söka något annat, bättre eller åtminstone annorlunda. Det är förstås orättvist mot Manuel Antonio, men allt handlar om vad man jämför med. Och nationalparken där går verkligen inte att klaga på. (mer om denna resa finns att läsa här)

7. Köerna och boendet i Key West

”Det tar några timmar att köra från Miami till Key West”, fick vi höra. Fantastiskt! tänkte vi och satte oss för att naivt tro att vi skulle vara framme på några timmar. Nja, inte riktigt. Köerna var fruktansvärda. Ännu värre med barn som avskyr att åka bil.

Väl framme väntade nästa överraskning. ”Detta är inte acceptabelt! Ni måste städa upp här!” är något jag inte säger till telefonsvararen särskilt ofta. Som tur är. Smutsigt och dyrt – ingen bra kombination.

Jag måste dock tillägga att vi tyckte om Key West! Och utsikten från uteplatsen gick inte att klaga på. Dock var det inte helt avslappnat med en 2,5-åring här.

Det var mina mest otrevliga reseminnen. Vilka är dina?