Familjen till fina Salzburg

(OBS! Annu ett gammalt opublicerat inlägg från förra året! Bättring utlovas!)

I juni 2023 tog min make, våra barn och jag en resa till Salzburg. En av höjdpunkterna var vårt besök på Schloss Mirabell. Slottet, med sina välskötta trädgårdar och imponerande arkitektur, erbjöd en lugn och vacker miljö för en avkopplande promenad. Vi njöt av att utforska slottets historia och beundra dess charmiga detaljer. För våra barn var det också en spännande upplevelse att utforska slottsträdgårdarna och lära sig om dess betydelse i staden.

Schloss Mirabell i Salzburg

Efter att ha tillbringat några timmar i den brännande hettan vid Schloss Mirabell, kände vi oss alla utmattade och törstiga. Den österrikiska sommarsolen var något vi inte var helt förberedda på. Vi bestämde oss för att söka skydd från värmen och ge oss in i Mozarts födelsehus.

Att kliva in i den svala atmosfären i huset var som en befrielse från den intensiva hettan utanför. Vi lärde oss mycket om Mozarts liv och hans tidiga år i Salzburg. För barnen var det fascinerande att se de olika rummen och föreställa sig hur livet var för den unge musikgeniet.

Efter att ha utforskat födelsehuset var det dags för en välförtjänt paus. Vi letade oss till en mysig ölstuga och beställde varsin Weissbier, den perfekta svalkande drycken för en varm sommardag. Medan vi njöt av våra drycker pratade vi om våra favoritdelar av dagen och planerade för resten av vår tid i Salzburg.

Donken i Salzburg…

Efter att ha njutit av vår Weissbier och diskuterat våra planer för resten av dagen, kände vi plötsligt en välbekant känsla av hunger smyga sig på. Barnen, som alltid har en egen agenda när det gäller mat, föreslog ivrigt att vi skulle äta på McDonald’s. Trots att vi normalt undviker snabbmatskedjor när vi är utomlands, var det tydligen något med atmosfären i Salzburg som fick dem att längta efter en smak av hemma.

Eftersom vi ville tillgodose allas önskemål och värna om familjens harmoni, gav vi efter och gick till McDonald’s för att äta… Trots att det inte var det mest autentiska sättet att utforska den österrikiska matkulturen, var det ändå en del av vår resa och en möjlighet att skapa minnen tillsammans.

Och kanske var det den lilla kompromissen i Salzburg som sedan ledde till den ständiga efterfrågan på pizza under vår vistelse i Napoli. Det är något med barn och deras oförutsägbara matpreferenser som gör varje resa till en kulinarisk äventyrsresa i sig själv!